Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten zijn verdeeld in drie secties: Noord-India, Zuid-India en Tandoor.

Noord-India

Je vindt veel verschillende broden en curries in het Noorden. De gerechten zijn bereid met romige sauzen en verschillende soorten vlees worden gebruikt. Kruiden zoals garam masala overheersen, maar zijn niet zo pittig als die in het Zuiden.

Butter Chicken - 19

Tandoori kipcurry zonder bot. Bereid in een milde romige saus van tomaten, boter en kruiden. De vegetarische optie heet Paneer Makhani

Chicken Curry - 18

Pittige Indiase curry met uien en tomaten in een pittige jus. Geserveerd met yoghurt

Tikka Masala Chicken/Lamb - 19

Kip of lam zonder bot, gegrild in de tandoor met paprika en rode peper

Paneer Makhani (V) - 19

Huisgemaakt Indiase kaas bereid in een milde romige saus van tomaten, boter en kruiden. De non-vegetarische optie heet Butter Chicken

Rajma Masala (V) - 18

Medium pittige, romige curry gemaakt met kidneybonen en een uien-tomaten masala

Aloo Baingan (V) - 18

Aubergine en aardappel curry, op smaak gebracht met Indiase kruiden zoals garam masala, kurkuma en chilipoeder

Lamb Rogan Josh - 19

Curry van lam gekookt in een unieke mix van specerijen, tomaten en yoghurt

Biryani Chicken/Lamb/King Prawn - 19

Gekruide basmatirijst met noten en specerijen. Keuze uit kip, lam of gamba’s. Geserveerd met alu mutter

Kashmiri Dum Aloo (V) - 18

Aardappeltjes in een pittige tomatencurry met Kashmiri chilipoeder, gember- en venkelpoeder

Paneer Kofta (V) - 18

Gefrituurde Indiase kaasdumplings geserveerd in een curry met tomaten, uien en cashewnoten

Korma (V) / Chicken Korma - 17

Gemixte groenten of kip gekookt in milde kruiden, kokosmelk, noten en rozijnen

Yogi Salad (V) - 16

Salade van aardappels, kikkererwten, groene bonen en ananas geserveerd met een azijndressing

Zuid-India

De Zuid-Indiase keuken is gebaseerd op rijst, linzen, vis en schaaldieren. Veel van de gerechten worden bereid met kokosmelk of oliën die de rijst op kan nemen. Over het algemeen zijn de gerechten pittiger dan in het Noorden.

Madras Chicken/King Prawn - 19

Pittige traditionele curry met tomaten en Indiase specerijen, geserveerd met kip of gamba’s

Vindaloo Chicken/King Prawn - 19

Erg pittige curry met kip of gamba’s. Geserveerd met paprika, aardappels, chili en Indiase specerijen

Kerala Prawns - 19

Medium pittige garnalencurry. Bereid met kokosmelk, tomaten en chili

Coconut Fish Curry - 19

Witte visfilet met een tomaten-, uien- en kokoscurry

Kathrika Koottan (V) - 18

Aubergine gevuld met Indiase specerijen en gekookt in een uien-tomaten masala jus

Lasooni Methi Paneer (V) - 18

Indiase knoflook en kokosmelk curry met huisgemaakte Indiase kaas

Tandoori

Tandoori is een bereidingswijze. De tandoor (een originele klei oven) gebruiken wij voor het bereiden van onze broden, maar ook voor de bereiding van gerechten boven een intens houtskoolvuur. Gemarineerd vlees, zeevruchten en groenten aan lange spiezen worden in de oven gelegd en gegrild in een rokerige en extreem hete kuil totdat ze de perfecte garing hebben. Tandoori gerechten worden geserveerd met basmatirijst en aloo mutter.

Tandoor Chicken Tikka - 18

Kip bereid in onze tandoor en gemarineerd in Tikka kruiden

Tandoor Fish Tikka - 20

Witvis bereid in de tandoor en gemarineerd in Tikka kruiden

Tandoor Paneer Tikka (V) - 18

Huisgemaakte Indiase kaas uit de tandoor

Tandoor King Prawn - 22

Tandoori gamba’s

Tandoor Mixed Grill - 22

Een mix van tandoori gegrilde kip, gamba’s, lam en kipkebab

Tandoor Mixed Veggies (V) - 18

Een mix van Alu (aardappel), champignons, bloemkool en paneer (verschillende stijlen: paneer reshmi en paneer malai tikka)

Lamb Seekh Kebab - 18

Spiezen van lamskebab bereid in de tandoor

Glafi Chicken Seekh Kebab - 19

Spiezen van kipkebab bereid in onze tandoor met Indiase specerijen

Blijft in contact
met 91Spices

91Spices Rotterdam
Gelderseplein 46
3011WZ, Rotterdam
TEL: 0103100701
info@91spices.nl

Maandag - Donderdag: 17:00 - 24:00
Vrijdag - Zaterdag: 12:00 - 01:00
Zondag: 12:00 - 24:00

Navigatie:
U kunt uw auto parkeren bij Parking Markthal of Parking Oude Haven. Vanuit beide garages is het slechts 150m lopen naar het Gelderseplein. Als u arriveert via het openbaar vervoer dan is de uitstaphalte: Station Blaak. U steekt dan de straat over en loopt in ongeveer 100 meter naar ons toe.

Klik hier om Google Maps te openen en direct naar ons te navigeren.

91Spices: Our Magnificent cooks

© 2019 91Spices is ontwikkeld door de Immensus Group. ALL RIGHTS RESERVED.