Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten zijn verdeeld in drie secties: Noord-India, Zuid-India en Tandoor.

Noord-India

Je vindt veel verschillende broden en curries in het Noorden. De gerechten zijn bereid met romige sauzen en verschillende soorten vlees worden gebruikt. Kruiden zoals garam masala overheersen, maar zijn niet zo pittig als die in het Zuiden.

Butter Chicken - 19,50

Wereldwijd de populairste curry: kip in een milde romige curry van tomaat, room en kruiden

Tikka Masala Chicken/Lamb - 19,50

Curry van in de tandoor gegrilde kip of lam met paprika en peper voor een vleugje pittigheid

Paneer Makhani (V) - 19,50

Huisgemaakte Indiase kaas in een milde romige curry van tomaat, boter en kruiden

Rajma Masala (V) - 15,50

Licht gekruide, romige curry met kidneybonen, ui en tomaten masala

Aloo Baingan (V) - 15,50

Smaakvolle curry met aubergine en aardappel. Gekruid met Indiase kruiden zoals komijn, koriander, chili en kurkuma

Lamb Rogan Josh - 19,50

Curry met lam, tomaten, yoghurt en een uniek mix van kruiden. De yoghurt maakt het gerecht fris en romig

Biryani Chicken/Lamb/King Prawn/Vegetarian - 19,50

Gekruide basmatirijst met noten, kruiden en groenten. Geserveerd met kip, lam, garnalen of als vegetarisch gerecht

Paneer Kofta (V) - 18,50

Gefrituurde kaasballetjes, geserveerd in een curry met tomaat, ui en cashewnoten

Korma (V) / Chicken Korma - 17,50

Licht gekruide gemengde groenten of kip, gekookt in kokosmelk met noten en rozijntjes

Lamb/Chicken Jalfrezi - 19,50

Pittige smaakvolle tomatencurry met malse, sappige stukken kip of lam. Bereid met ui en paprika

Saag Paneer - 15,50

Huisgemaakte Indiase kaas met spinazie, gekookt in room met kruiden

Channa Masala - 15,50

Traditonele, licht pittige curry met kikkererwten, tomaat en garam masala

Zuid-India

De Zuid-Indiase keuken is gebaseerd op rijst, linzen, vis en schaaldieren. Veel van de gerechten worden bereid met kokosmelk of oliën die de rijst op kan nemen. Over het algemeen zijn de gerechten pittiger dan in het Noorden.

Madras Chicken/King Prawn - 19,50

Pittige traditionele curry met tomaat en Indiase kruiden. Geserveerd met kip of garnalen

Vindaloo Chicken/King Prawn - 19,50

Zeer pittige curry met paprika, aardappel, rode chilipeper en Indiase kruiden. Geserveerd met kip of garnalen. Voor de echte daredevil!

Kerala Prawns - 19,50

Licht pittige smakelijke garnalencurry met kokosmelk, tomaat en rode chilipeper

Tandoori

Tandoori is een bereidingswijze. De tandoor (een originele klei oven) gebruiken wij voor het bereiden van onze broden, maar ook voor de bereiding van gerechten boven een intens houtskoolvuur. Gemarineerd vlees, zeevruchten en groenten aan lange spiezen worden in de oven gelegd en gegrild in een rokerige en extreem hete kuil totdat ze de perfecte garing hebben. Tandoori gerechten worden geserveerd met basmatirijst en aloo mutter.

Tandoor Chicken Tikka - 16,50

Kip bereid in onze tandoor en gemarineerd in Tikka kruiden

Tandoor Seafood - 19,50

Voor de visliefhebber. Zalm en garnalen gemarineerd in yoghurt en Indiase kruiden

Tandoor Paneer Tikka (V) - 18,50

Huisgemaakte Indiase kaas gemarineerd in yoghurt en Indiase kruiden

Tandoor Mixed Grill - 19,50

Mix van kipfilet, lamskoteletten, grote garnalen, lams- en kipkebab. De oplossing voor als je niet kunt kiezen

Tandoor Lamb Chops - 18,50

Malse, sappige lamskoteletten gemarineerd in Indiase kruiden. Geserveerd op een sissend hete plaat!

Stay in touch
with 91Spices

91Spices Rotterdam
Gelderseplein 46
3011WZ, Rotterdam
TEL: 0103100701
info@91spices.nl

Maandag - Donderdag: 17:00 - 24:00
Vrijdag - Zaterdag: 12:00 - 01:00
Zondag: 12:00 - 24:00

Navigatie:
U kunt uw auto parkeren bij Parking Markthal of Parking Oude Haven. Vanuit beide garages is het slechts 150m lopen naar het Gelderseplein. Als u arriveert via het openbaar vervoer dan is de uitstaphalte: Station Blaak. U steekt dan de straat over en loopt in ongeveer 100 meter naar ons toe.

Klik hier om Google Maps te openen en direct naar ons te navigeren.

91Spices: Our Magnificent cooks

© 2019 91Spices is powered by the Immensus Group. ALL RIGHTS RESERVED.